Lenny Kravitz, Legenda Pop-Rock, va urca pe Scena Untold 2024 cu un Show Unic

4 aprilie 2024

Lenny Kravitz, singurul artist premiat de patru ori consecutiv cu Grammy la categoria „Best Male Rock Vocal Performance”, va urca în această vară pe scena principală a festivalului UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume. Recent, Kravitz a primit o stea pe celebrul bulevard “Hollywood Walk of Fame”, iar discursul fiicei sale, Zoe Kravitz, a făcut înconjurul lumii.

Hituri de Neuitat și Noul Album „Blue Electric Light”

Fanii festivalului și ai artistului american vor avea ocazia să asculte live hituri precum „Let Love Rule”, “It Ain’t Over ‘til It’s Over”, „Are You Gonna Go My Way”, „Fly Away”, „American Woman” și „Again”. De asemenea, Kravitz va interpreta și piese de pe cel mai nou album al său, “Blue Electric Light”, care va fi lansat pe 24 mai.

Un Artist Versatil și un Muzician de Genialitate

Considerat unul dintre cei mai importanți artiști rock ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz nu este doar un artist versatil, ci și un muzician genial, renumit pentru abilitățile sale excepționale în muzica rock, funk și soul. Cu un mix eclectic de rock, influențe retro și pop, el a redefinit peisajul muzical încă din anii ’90 și a devenit o prezență iconică în industria muzicală.

O Carieră de Succes și Colaborări Notabile

În ultimii ani, Lenny Kravitz și-a reinventat constant sunetul și imaginea artistică. De la influențe rock clasice la experimente funk și soul, el a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare. Este scriitor, producător, actor și designer de modă, și a câștigat patru premii Grammy consecutiv. În 2024, a fost recompensat cu Recording Academy Global Impact Award, un trofeu acordat artiștilor care au avut un impact semnificativ în industria muzicală internațională.

Kravitz a colaborat cu nume mari din muzică, precum Michael Jackson, Madonna, Jay-Z, Pharrell Williams și Peggy Gou. De la primele single-uri lansate, precum „Let Love Rule” și “It Ain’t Over ‘til It’s Over”, până la hituri ca „Are You Gonna Go My Way”, „Fly Away”, „American Woman” și „Again”, Kravitz a devenit un obișnuit al topurilor muzicale.

Premii și Recunoașteri Internaționale

„Are You Gonna Go My Way” i-a adus lui Kravitz un BRIT Award pentru “Best International Male Artist” și un MTV Video Music Award pentru “Best Male Video”. În cadrul galei de premiere, Kravitz a avut un moment memorabil alături de John Paul Jones de la Led Zeppelin.

Single-ul “Fly Away” i-a adus primul premiu Grammy. Versiunea cover pentru „American Woman”, inclusă în coloana sonoră a filmului “Austin Powers: The Spy Who Shagged Me”, i-a adus al doilea Grammy la categoria “Best Male Rock Vocal Performance”.

Albumul “Greatest Hits”, lansat în anul 2000, este considerat cel mai de succes album al acelei decade. Kravitz este singurul artist care a câștigat patru Grammy-uri consecutive, din 1999 până în 2002, la categoria “Best Male Rock Vocal Performance”. De asemenea, a câștigat premii la American Music Awards, MTV Video Music Awards, Radio Music Awards, Brit Awards și Blockbuster Entertainment Awards.

Lenny Kravitz – Actor și Icon de Modă

Lenny Kravitz a apărut în filme de box-office precum “The Hunger Games”, „Precious” și „The Butler”. În 2022, a fost recompensat de CFDA cu premiul „Fashion Icon Award”, fiind considerat o personalitate influentă în modă. În februarie, a primit trofeul Music Icon Award în cadrul People’s Choice Awards.

Un Artist cu Impact Global

Lenny Kravitz a fost inclus în topul „100 Greatest Artists of Hard Rock”. Albumele sale, 11 la număr, au fost vândute în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume. Al 12-lea album, “Blue Electric Light”, va fi lansat pe 24 mai 2024. Kravitz rămâne unul dintre cei mai respectați artiști ai timpurilor noastre, cu o carieră remarcabilă care a influențat și inspirat generații întregi de muzicieni. În acest an, a fost nominalizat pentru a fi inclus în “Rock and Roll Hall of Fame”.

UNTOLD 2024: Un Lineup Impresionant

UNTOLD își va deschide porțile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume. Organizatorii au pregătit un lineup impresionant, incluzând DJ și artiști de top la nivel global precum Sam Smith, Swedish House Mafia, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies și Purple Disco Machine.

Scena Galaxy: Un Fenomen Techno

Scena Galaxy va fi un adevărat fenomen datorită celor mai cunoscuți DJ din genul techno, confirmați pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD: Carl Cox, Solomun și FISHER.

Detalii despre Festivalul UNTOLD 2024

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 8-11 august la Cluj-Napoca. Abonamentele sunt disponibile pe untold.com.