Cum arată până acum LINEUP-UL UNTOLD 2024 – Când începe festivalul și cât costă abonamentele

25 martie 2024
sursa: arhiva Untold

Festivalul Untold 2024 se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 8-11 august, iar organizatorii au anunțat deja o parte din artiștii care vor urca pe scenă anul acesta.

Artiști confirmați la Untold 2024

Printre numele anunțate se numără Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies și Purple Disco Machine. „Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, își va deschide porțile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume. Organizatorii pregătesc noi experiențe memorabile și un lineup impresionant care include DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine”, se menționează în comunicatul de presă emis joi.

Lineup-ul confirmat de organizatori pentru Untold 2024

Duo-ul Dimitri Vegas & Like Mike se întoarce pe scena principală a festivalului UNTOLD. În 2024, cei doi au ocupat locul 2 în clasamentul realizat de DJ Mag, Top 100 DJs, şi pentru al 10-lea an consecutiv au fost recompensaţi cu trofeul la categoria Highest Duo. Show-urile lor live unice i-au transformat în staruri globale, iar cei doi au fost headlineri la cele mai mari festivaluri din lume. Dimitri Vegas & Like Mike sunt cunoscuţi pentru producţiile memorabile precum „The Hum”, single recompensat cu Discul de Platină, și „Higher Place”, colaborarea cu Ne-Yo care le-a adus locul 1 în Billboard Dance Chart.

Martin Garrix, DJ-ul clasat pe locul 3 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Garrix a colaborat cu cei mai mari artiști mainstream, de la Dua Lipa, Usher, Bonn sau U2, și este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJs.

Alok, DJ-ul clasat pe locul 4 în Top 100 DJ Mag, a reuşit la fiecare apariție live de pe mainstage-ul UNTOLD să ofere show-uri special pregătite pentru fani. Considerat cel mai mare DJ și producător brazilian din toate timpurile, Alok a fost numit „cel mai urmărit artist din muzica electronică” pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream, şi e numărul 1 la nivel global pe Twitter.

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artişti din muzica electronică, este una dintre surprizele plăcute oferite de creatorii UNTOLD pentru cea de-a 9-a ediţie a festivalului. Belgianul are 10 single-uri premiate cu Discul de Platină, peste 23 de milioane de ascultări lunar și peste 1 miliard de stream-uri pe platforma Spotify. Colaborarea sa cu britanicul Calum Scott pentru single-ul „Where Are You Now”, lansat în exclusivitate la festivalul UNTOLD, i-a adus o nominalizare la categoria „Best International Song” în cadrul BRIT Awards.

Timothy Jude Smith poate nu este un nume cunoscut, dar Timmy Trumpet înseamnă spectacol la Mainstage. Este singurul DJ din lume care a pus muzică în stare de imponderabilitate, gravitație zero, într-un program realizat cu Agenția Spațială Europeană și germanii de la BigCityBeat. Energia sa ireală și combinația unică de DJ-ing și trompetă l-au transformat într-o senzație globală.

Germanul Purple Disco Machine, recompensat cu un premiu Grammy la categoria „Cea mai bună versiune remix” pentru single-ul „About Damn Time” al lui Lizzo, va ajunge pentru prima dată pe Cluj-Arena. Considerat arhitectul sound-ului disco, acesta a combinat nostalgia anilor ’70 cu sound-ul actual al muzicii electronice. Piesele sale sunt difuzate la radiourile din întreaga lume, multe dintre ele ajungând pe locul 1 în European Airplay Chart, cum ar fi „Hypnotized”, „Fireworks”, „Dopamine”, „In The Dark” și „Substitution”.

Cultura underground are scena ei în universul UNTOLD, iar în 2024, scena Galaxy va fi un adevărat fenomen datorită celor mai cunoscuți DJ din curentul techno, confirmați pentru cea de-a 9-a ediție a festivalului: Carl Cox, Solomun și australianul FISHER.

Carl Cox, un adevărat pionier al muzicii electronice și ambasador al scenei techno la nivel global, este un artist complet care a contribuit la dezvoltarea genurilor techno și house. Producțiile sale, precum „I Want You (Forever)”, „Phoebus Apollo” sau „The Player”, au devenit „anthems” în cultura underground.

Paul Nicholas Fisher, cunoscut sub numele de scenă FISHER, DJ-ul şi producătorul australian care a cucerit scena muzicii electronice cu un sound unic şi fresh, va ajunge pentru prima dată la festivalul UNTOLD. Stilul său distinctiv și prezența sa carismatică l-au transformat într-un favorit al marilor cluburi și festivaluri din întreaga lume. „Losing It” a fost un succes internațional, certificat cu Discul de Aur și Discul de Platină pentru vânzări record, nominalizat la Premiile Grammy la categoria „Best Dance Recording”.

Solomun, unul dintre cei mai aclamați artiști ai genului melodic house & techno, este DJ-ul care a avut un live spectaculos de 3 ore la Galaxy Stage în cadrul ediției aniversare a festivalului UNTOLD din 2019. A fost recompensat la DJ Awards la categoriile „Best Producer”, „Best DJ”, „Best Melodic House DJ”, iar cititorii revistei Mixmag l-au votat „DJ of The Year”.

Prețul abonamentelor și biletelor

Din 25 martie, prețurile abonamentelor pentru ediția 2024 a festivalului UNTOLD au crescut, iar cei care optează pentru accesul general timp de 4 zile vor achita 159 euro plus taxe.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al festivalului, la următoarele prețuri:

  • Abonamente General Acces4 Zile: 864.20 Lei
  • Abonamente General Acces4 Zile – Pentru tinerii cu vârsta sub 25 de ani: 690.20 Lei
  • VIP Acces4 Zile: 2030.00 Lei
  • Abonamente Access General 4 Bilete: 2992.80 Lei

Organizatorii au prezentat și oferte de cazare în cămine studențești și hoteluri, cu prețuri de la 850 la 6900 de lei pentru toată durata festivalului.