Ultima săptămână a festivalului Toamna Muzicală Clujeană debutează cu o serie de recitaluri – VEZI DETALII

23 octombrie 2023

Ultima săptămână a festivalului Toamna Muzicală Clujeană debutează cu o serie de recitaluri al căror numitor comun îl reprezintă muzica de cameră. Lucrări clasice se vor regăsi alături de creații contemporane, cu sonorități neașteptate și ingenioase. Suita de evenimente va avea loc la Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” (ANMGD) din Cluj-Napoca.

Astfel, luni, 23 octombrie 2023, ora 19.00 vor urca pe scena studioului de concerte al Academiei clujene de muzică, Cvartetul Transilvan alături de violoncelistul Filip Papa. Melomanii vor putea audia lucrări semnate de Ludwig van Beethoven – Cvartetul de coarde nr. 11 în fa minor, op. 95, Serioso și Franz Schubert Cvintetul în Do major cu două violoncele, D. 956.

Marți, 24 octombrie 2023, tot în Studioul de concerte al ANMGD și tot cu începere de la ora 19.00, melomanii sunt invitați la un periplu muzical De la contemporani la clasici. Ansamblul AdHOC & Trio Axis Mundi sub conducerea muzicală a profesorului Adrian Pop va interpreta lucrări semnate de Aurelian Băcan, Luciano Berio, Robert Schumann, Béla Bartók, Adrian Pop și Antonio Vivaldi.

Stressonic relax este titlul recitalului cameral la care publicul este invitat miercuri, 25 octombrie 2023, ora 19.00 în Studioul de concerte al ANMGD. Ansamblul Atem îi așteaptă pe melomani la o seară de muzică contemporană, cu lucrări aparținând unor compozitori precum Andrei Petrache, Gabriel Almași, Gabriel Mălăncioiu, Diana Rotaru, Ciprian Andrei Ion, Dan Dediu, Cristian Bence-Muk, Remus Georgescu și Sebastian Androne-Nakanishi.

Iar, dacă nu ați reușit să ajungeți la primul recital de acest gen din programul festivalului Toamna Muzicală Clujeană, ediția a 56-a, atunci, în penultima zi de festival, joi, 26 octombrie 2023, ora 19.00, sunteți invitați la Panoramic componistic clujean II, pentru a audia lucrări semnate de compozitorii clujeni: Cornel Ţăranu, Adrian Borza, Tudor Feraru, Matei Pop, Valentin Timaru, Tiberiu Herdlicska, Áron Török-Gyurkó, Ionică Pop, Sebastian Ţună, Ciprian Gabriel Pop și Hans Peter Türk.

Biletele online la concert se pot achiziționa de pe site-urile entertix.ro și myticket.ro. Acestea se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.