Prima zi de Neversea 2022, un real succes

8 iulie 2022

Prima zi de Neversea 2022, un real succes! În fiecare an, organizatorii Neversea Festival și Untold încearcă să creeze contextul ideal pentru iubitorii de muzică bună și de festivaluri. Participanții trăiesc emoții puternice când își văd artiștii favoriți pe scenă, se reîntâlnesc foarte mulți cu prieteni din anii trecuți și din alte zone ale țării, iar de asemenea se bucură de atmosfera creeată atât de artiști, cât și de staff-ul festivalului, oferind atât un joc de lumini uimitor, cât și spectacol ce implică artificii sau alte lucruri pirotehnice.

2022 – Liber la emoții pozitive și fără restricții

În urmă cu un an am avut parte de o pandemie neașteptată ce ne-a dat lumea peste cap. Am fost opriți din a fi liberi să ieșim unde, cu cine, și când ne dorim. Am ajuns la a fi constrânși să intrăm în case la o anumită oră, să ne vaccinăm, iar de asemenea, să nu ne putem bucura de momentele inedite pe care ni le poate oferi un festival sau un eveniment în aer liber.

A fost un an plin de regrete. Un an greu, plin de anxietate și fără momente petrecute alături de persoane necunoscute dar care vorbesc și înțeleg aceiași limbă universală, anume muzica. Un care atrecut, iar acum festivalierii primesc răsplata bine-meritată și mult așteptată.

Putem spune că 2022 este anul festivalurilor. Pandemia a trecut, iar festivalul de anul trecut a fost ținut în mediul Online, cu mare durere în suflet. Totuși, anul acesta, organizatorii au revenit cu forțe proaspete. Pentru anul 2022 s-au anunțat artiști cu renume ce vor urca pe scenele festivalului, iar lumea a început deja să intre pe porțile festivalului, cu zâmbetul pe buze, sau chiar lăcrimând de fericire.

Neversea, mai pregătit ca niciodată cu surprize pentru toată lumea

Încă de la intrarea în festival s-au putut observa scenele pregătite pentru artiști care urmează să facă show, iar de asemenea, pe lângă acestea, organizatorii au pregătit și alte surprize, pe care le poți descoperi odată intrat în festival. Partenerii festivalului au pregătit foarte multe promoții și premii pentru festivalieri. De asemenea câteva atracții remarcabile sunt zona de VR, unde poți testa realitatea virtuală prin jocurile și aparaturile puse la dispoziție sau pentru sportivi, există zone specail amenajate unde ți se oferă o minge de volei/fotbal, pentru a te distra cu prietenii. Cu toate astea, în aceiași zonă se află și un partener al festivalului care oferă premii persoanelor care marchează un gol în poarta apărată de un „portar” de carton, mișcările fiindu-i controlate de un computer cu senzor. De asemenea, există foarte multe zone de creeat amintiri: o grămadă de locuri în care îți sunt puse panouri sau alte obiecte de recuzită prin care să-ți creezi amintiri remarcabile, amuzante și pline de emoție alături de prieteni.

Prin festival s-au observat multe surprise și faptul că s-au adus îmbunătățiri majore, deoarece fiecare scenă mai mică, față de anii trecuți, au mult mai multe boxe plasate în diferite locuri, fiind o idee inovativă, deoarece festivalierii se pot bucura de muzică mult mai bine, chiar dacă nu ajung direct în fața scenei la care dj-ul sau artiștii preferați susțin concertul pe scenă.

O mare atracție însă, nemaivăzută până acum la festivaluri, este reprezentată de macaraua ce te ridică la 100m de sol pe o platformă din plexi-glass cu scopul de a savura un cocktail alături de prieteni. Toate aceste lucruri se desfășoară în siguranță, încât fiecare persoană, este securizată cu hamuri speciale, pentru a evita orice accident.

Începutul unui nou sound pe scena principală

În prima zi, pe scena principală a festivalului au urcat artiști ai muzicii electronice precum Alesso, care practic și-a serbat ziua punând muzică în fața a peste 60.000 de oameni, KSHMR, Ummet Ozcan, The Motans și Tchami. Nu am uitat să-l menționez pe Danny Avila, ci l-am lăsat la final, fiind unul dintre tinerii DJ care a oferit un sound nou festivalierilor. Odată cu venirea pandemiei, acesta a declarat că s-a baricadat în studio, s-a pus la punct pe parte de mix-ing, și a început să-și schimbe stilul de muzică abordat în cadrul festivalurilor. Încă din urmă cu 2 ani, la cea de-a 5 a ediție aniversară a festivalului Untold, acesta a încercat să creeze momente unice, aducând în fața mulțimii o trupă de dans renumită, care au dansat în timp ce el mixa muzica live.

După cum a declarat și el, a fost o mișcare destul de riscantă, deoarece festivalierii sunt obișnuiți cu un sound EDM, iar prestația lui s-a rezumat la ceva mult mai dark, în care versurile au fost mult mai puține, sunetele mai liniare, genul abordat fiind techno / dark techno.

În conferința de presă, Danny Avila a declarat că s-a simțit foarte bine, având în vedere faptul că publicul a răspuns pozitiv la sound-ul livrat, iar de asemenea, a mai spus că înainte să urce pe scenă a avut puține emoții, deoarece nu a știut care va fi reacția publicului, însă totul a decurs mai bine decât a crezut, apariția lui fiind un real succes.

Publicul a fost în extaz. Toți au continuat să se distreze, să danseze, și să se bucure de momentele petrecute la festival, fiind marcați pozitiv de muzica pe care o ascultau la sutele de boxe îndreptate spre ei, la un volum destul de mare, dar nu deranjant.

În același Show oferit de Danny Avila, pe lângă faptul că muzica a fost total diferită față de cea cu care acesta a obișnuit lumea, s-a remarcat și un joc pirotehnic foarte bine pus la punct. Încă din primele minute, în momentele cheie, tunurile de flăcări ce se înălțau la 4 metri s-au activat și au oferit un spectacol incendiar, la propiru.

Deși a trecut doar prima zi de festival, publicul așteaptă cu nerăbdare să afle ce ne rezervă următoarele zile, deoarece organizatorii au anunțat artiști cu renume ce vor urca pe scenă precum Black Eyed Peas, Don Diablo, Nicky Romero sau Zhu.