Ieri, 20 iulie 2023, a avut loc HRAMUL Mănăstirii Nușeni, județul Bistrița-Năsăud – GALERIE FOTO

21 iulie 2023

În ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, joi, 20 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Nușeni, județul Bistrița-Năsăud, cu ocazia hramului.

De la ora 9:30, la Altarul de vară al mănăstirii, Părintele Episcop-viccar Benedict a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, starețul Mănăstirii Nușeni – arhimandritul Paisie Iloaie, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, precum și alți clerici invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Omul lui Dumnezeu și omul poporului”, în cadrul căruia a vorbit despre pilda vieții Sfântului Ilie. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să caute să facă mai întâi voia lui Dumnezeu, asemenea Sfântului Proroc Ilie.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de teologi „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej.

La finalul slujbei, părintele stareț Paisie Iloaie i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea obştii mănăstirii şi a miilor de credincioşi veniți din toată Eparhia.

Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale, județene și centrale, precum și a mii de pelerini, mulți îmbrăcați în straie populare.

Mai multe detalii aici https://shorturl.at/fjEK8

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa și Vasile Hertely