HRAMUL Mănăstirii Cășiel. Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici – GALERIE FOTO

15 septembrie 2023

La Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, joi, 14 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii de maici de la Mănăstirea Cășiel, cu ocazia hramului așezământului monahal și a marcării a 258 de ani de la înființare.

De la ora 10:00, la Altarul de vară din curtea mănăstirii, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența a numeroși pelerini și a oficialităților locale.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și le-a vorbit pelerinilor prezenți despre „Imensa dragoste a lui Dumnezeu față de noi, oamenii”.

În cadrul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei s-a rugat pentru elevii care recent au început școala, precum și pentru pacea lumii.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la Mănăstirea Cășiel. La chinonic, interpreta Eugenia Marinescu a cântat mai multe pricesne.

La finalul Liturghiei, preotul Antonios Sempijja (Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Wobulenzi, Uganda) a rostit un cuvânt duhovnicesc, totodată și-a exprimat bucuria de a fi prezent la hram împreună cu alți doi clerici si o monahie din Uganda.

Apoi, părintele duhovnic Serafim Bădilă a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți la sărbătoarea așezământului monahal.

Mai multe detalii aici https://www.mitropolia-clujului.ro/hramul-manastirii…/

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului