Comunicat de urgență 23 martie 2020

23 martie 2020

În decursul zilei, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-au luat decizii care se vor aplica la nivelul municipiului Dej, ce vizează:


  1. Redirecționarea banilor alocați diverselor evenimente precum „Toroc Fest” sau „Zilele Municipiului Dej”. Banii vor fi utilizați pentru:
  • achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate Spitalul Municipal Dej( aparatură ventilație artificială și alte dispozitive medicale)
  • achiziționarea și donarea către Ambulanța municipiului Dej de materiale de protecție, măști cu filtru, combinezoane de protecție, soluții pentru dezinfecție necesare pentru buna desfășurarea a activității în perioada aceasta
  • achiziționarea și donarea de materiale către cabinetele medicale de familie pentru buna desfășurarea a activității în perioada aceasta
  • achiziția de materiale, echipamente, dezinfectanți, alimente pentru persoanele aflate în izolare.

Această decizie va fi supusă aprobării Consiliului Local Dej într-o ședință de îndată, care va fi convocata pentru data de 24 martie, ora 15:00.

2. Continuarea dezinfectării spațiilor publice precum și a scărilor de bloc din blocurile de locuințe sociale și a celor aparținând asociațiilor de proprietari

3. Închiderea locurilor de joacă de pe raza municipiului Dej, a Parcului Mic și a Parcului Mare.

4. Asigurarea de spații de cazare, în cazul în care va fi nevoie, pentru cadre medicale care lucrează în municipiul Dej( Spitalul Municipal Dej, Ambulanța Dej, medici de familie) precum și cadre ale poliției, jandarmeriei sau pompierilor.


”Am considerat că în acest context este imperios să intervenim cu fonduri pentru achiziții de aparatură materiale și echipamente  pentru Spitalul Municipal Dej și Ambulanța Dej, cabinetele de medicină de familie și să venim în sprijinul tuturor celor care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus.”

Primarul Municipiului Dej, Morar Costan